Elindultunk

Kedves játékosok, olvasók, tisztelt érdeklődők!

A tervezettnél némiképp hosszabb előkészületek után, de nem kevesebb lelkesedéssel végre eljött a megfelelő pillanatot a fejlesztői blogunk elindításához.
Amikor áprilisban, a Millenáris Könyvfesztivál rendezvényén bejelentettük, hogy a Delta Vision Kiadó megkezdte az új M.A.G.U.S. szerepjáték alapkönyv kiadásának előkészületeit, már tudtuk, hogy ez lesz az egyik legfontosabb felületünk a munkánk során, de minden felmerült probléma ellenére igyekeztünk tartani magunkat a bejelentett irányelvekhez (és ez várható tőlünk a jövőben is).
Semmi olyat nem ígérünk előre, ami még csak remény, terv, és nem konkrétum. Inkább kevésbé látványosan, de csak a biztos lépések mentén építkezünk – bármennyire is szívesen reagálnánk az időközben beérkezett kérdésekre és felvetésekre, minden esetben megvárjuk, amíg eljön a válaszok ideje.
Aki azt mondja, hogy ezt másképp is lehetne csinálni, annak nyilvánvalóan igaza van – de mi ezt  látjuk reális útnak, hogy a konkrétumok kerüljenek fókuszba az ezerszer elcsépelt reménykeltés és hitegetés helyett.

De nézzünk is előre, és vegyük végig, milyen céllal indult ez az oldal és mi várható tőlünk az elkövetkezendőkben.

Céljaink

– ez egy hivatalos fejlesztői blog. Elsődleges célja a fejlesztéshez szükséges információk begyűjtése, illetve a közérdekű információk átadása. Azért a blog forma, mert ez sok tekintetben egyszerűsítheti a munkánkat – nézzétek el nekünk az egyszerű külcsínt és a szűkre szabott leírásokat, mi mindent a fejlesztésnek rendelünk alá.

– fontos irányelvünk, hogy ez a játék nektek készül, kalandozóknak. Van egy komplex rendszerünk, amely szerintünk méltóképpen képviselheti Ynev ezerszínű világának jellegzetességeit. Megoldhat régóta ismert problémákat és kellően modern újításokat hozta, de ezt még finomhangolni kell. Alapvetően ebbe szeretnénk bevonni mindenkit, akit ez érdekel, és aki a meglátásaival, ötleteivel támogatna minket.

– a segítséget elsősorban szavazások, kérdőívek kiöltésével kérjük. Több, mint száz témát gyűjtöttünk össze és rendszereztünk, és biztosak vagyunk abban, hogy a kapott válaszok alapján ez még bővülni fog. Sokféle kérdés lesz, a banálisan egyszerűnek tűnőtől a komplexebb, kifejtős jellegűig,  és mindegyiknek oka van. Lehetőségeink szerint ezekre igyekszünk rámutatni, hogy jobban működhessen a közös gondolkodás, de ha ez esetleg nem tűnne egyértelműnek, annyi bizalmat szeretnénk kérni, hogy higgyétek el, tudjuk, mit miért kérdezünk - és nekünk minden válasz óriási segítség lesz, bármilyen egyszerűnek tűnjön is.

– ez lehet a másik fő segítségünk, ha a lehető legtöbb emberhez eljut a kérdőív, a lehető legtöbb embert be tudjuk vonni. Minél nagyobb számokkal dolgozhatunk, annál jobb eredménye lehet. Mi ennek igyekszünk megadnia  technikai támogatottságát, így a kérdőívek adatbázisokkal dolgoznak, sokáig nyitottak maradnak, és nem kell külön regisztráció a szavazásokhoz.

– a fentieken túl bármilyen meglátást, észrevételt szívesen fogadunk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. lcímen. Azt nem ígérjük, hogy mindenre válaszolni is fogunk, de azt igen, hogy maximálisan odafigyelünk a kapott jelzésekre (és ebben külön e megértéseteket kérjük, mi is szeretnénk eljutni odáig, hogy már a közösségépítéssel foglalkozhassunk, de minden lépés, ami nem az alapkönyv megszületését szolgálja, csak növeli az elkészülés időtartamát).

– a kérdőíveken túl szervezett tesztekre is sor fog kerülni, a Tesztelés menüpontban megadott ütemezés szerint. Ezekre folyamatosan lehet jelentkezni, és amikor elindul egy újabb fázis, arról mostantól hírt is adunk itt. A terveket természetesen rugalmasan kell érteni – jelenleg például éppen az Alfa3 tesztfolyamat zajlik, amely némiképp csúsztatja a soron következő Béta tesztek indulási idejét is... de ha ez kell az előrelépéshez, hát ez kell.


Mit várhattok tőlünk?

Azt gondoljuk, hogy ha már így segítséget kérünk, teljesen jogos elvárás bárkitől, hogy valamit valamiért.
Mi erre az alábbi akciótervet állítottuk össze:

– minden olyan információt, amit közzétehetünk, ki fogunk írni ide, akár hírekbe, külön cikkbe, a témába vágó menüponthoz. Ettől lesz ez hivatalos fejlesztői blog.

– a kérdőívekkel pontosan tervezhető, ütemezett megjelenésekben gondolkodunk. Minden hét péntek 14:00-kor kikerül egy új kérdőív-csomag.

– mind a kérdőívekre, mind a tesztelések jelentkezéseire, mind az emailben küldött jelzésekre áll, hogy folyamatosan fogadjuk az érdeklődőket. Ha valamit lezárunk, akkor azt külön és jó előre jelezni fogjuk.

bizonyos témák és kérdéskörök kapcsán külön cikkek is várhatók. Ezek részben a soron következő kérdőívek egyes kérdéseihez fogják megadni a szerintünk végiggondolásra érdemes tartalmakat, másrészt ezzel egyben szeretnénk olyan információkat is közölni, amelyek a közös gondolkodáson túl bárki számára felhasználható érdekességek lehetnek akár az aktuális játékaikban is.

– igyekeztünk minden M.a.g.u.s.-t kedvelő oldallal felvenni a kapcsolatot – nem mindenkit értünk el, de a megkeresések folyamatosak. Mi szívesen együttműködünk azokkal, akik nyitottak erre, a segítséget szívesen fogadjuk. Pontosan tudjuk, hogy mi minden történt a múltban, és hogy a sokadik megújulási kísérletre manapság talán már legyinteni is felesleges energiának tűnhet – ezzel a részével mi csak egyféleképpen tudunk mit kezdeni.
Nem számít, mi történt régen – azon nem tudunk változtatni, így csak előre nézünk.
Ez egy új helyzet, új időszak és azon dolgozunk, hogy valami érdeminek a kezdete legyen.

Hjannach!
Raon